Следвайте Гласове в ТелеграмНищо не се е променило. Преговори за коалиция

...
Следвайте Гласове в ТелеграмНищо не се е променило. Преговори за коалиция
Коментари Харесай

Борис Бонев: Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да има, само разговори за политики и за председател на СОС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Нищо не се е трансформирало. Преговори за коалиция с ГЕРБ няма да водим. Ще водим диалози за политики ", съобщи Бонев. " Към момента не сме чули причини всъщност за какво моята персона е несъответствуваща за ръководител ", уточни той. 

По думите му, няма мотив за вкарване на напрежение в невъзможността да се избере ръководител. " Дори и на национално равнище, когато конфигурацията е много по-ясна, това лишава време за диалози. Нищо притеснително не се случва. За момента няма тематики, които да пропаднат, в случай че СОС не работи. Следим деликатно всички периоди ", уточни той.

Бонев добави, че е обикновено най-голямата група да излъчи ръководител на СОС: " Няма партия, която в случай че беше в нашата позиция, щеше да сметне, че е обикновено да поддържа или издига претендент на друга групировка. Това е демократичният развой ". 

Разговорите с партиите ще бъдат за политики, както и за ръководител на СОС, уточни Бонев. 

От извършените дотук диалози пък станала ясно следното:

" Има голямо препокриване на равнище политики. Някой би споделил, че в една демократична и цивилизована страна това е нужното изискване, с цел да се реализира ръководещо болшинство. Явно обаче, че това не е задоволително ".

До идващото съвещание на 30 ноември, ПП-ДБ-СС ще се опита да откри какви са " действителните претенции " на партиите, тъй че работата на общинския съвет най-сетне да се отпуши.

" Призоваваме за разсъдък. Полагаме всички старания в един либерален развой - с предложения към останалите групи за диалози ", сподели Бонев.

" За разлика от блокажите, които се случват в Парламента, когато няма определен ръководител, тук имаме определен и встъпил в служба кмет и работещи 24 районни кмета. Работата за София не стопира ", изясни той. 

Източници: dnes.bg, OFFNews.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР